Sovstaden

FRF Logo
Affisch för SovstadenSovstaden
ISBN: 978-91-980903-1-4

Redaktör: Håkan ”Doghead” Eklund
Form: Per Blomqvist och Håkan ”Doghead” Eklund

Medverkande:

Per Blomqvist, Daniel Löthskog Kluck, Kim Larsson, Sofia Eriksson, Klara Norling, Freke Räihä, Daniel Lyrstedt, Maria Zena Viklund, Lola Bonk, Olle Ferner, Håkan Eklund; samt Ghassan Shaladeh som kodat det interaktiva grafiska gränssnittet mellan text och läsare.

Publicerad på Världspoesidagen, 21 april 2013 e.v.

Uppmärksammad hos:
Magazine24, Den blinde Argus, Tullinge Bibliotek sommaren 2013, Populär Poesi; utdrag har också publicerats i Flum #29.

Tio hus & elva poeter som bor där

Jag tänkte skriva en dikt. Fast inte egentligen. Jag tänkte rita den. Jag har länge haft den tanken att göra så. Rita en dikt. Poesi är skönt frispinn. Inga regler finns. Där blommade idén fram: Om poesin är total frihet, så som hon menar sig vara, så måste jag egentligen kunna skriva en dikt utan att ens skriva. Verktyget för att göra verklighet av denna idé var min ritpenna.

dom-här-jävla-sovstäderna-där-folk-inte-rör-en-min

Sådär har alltid Ebba Grön skrikigt på mig och på alla. När jag sedan började rita min dikt så blev det en massa tysta hus och jag förstod strax att jag höll på att bygga fram en sovstad. Det fungerade. Dikten blev utan ord. Men förfallet började i samma stund som det sista bläckteglet stelnat. En stad behöver liv. De tomma husen ville dö. Så jag skrev och bad om hjälp och den kom. Tio underbara poeter flyttade in.

Håkan Eklund
Redaktör

 Merchandise, av Kim; av Håkan;

3 thoughts on “Sovstaden

  1. Spännade! Gränsen mellan dikt/målning är ju över huvud taget intressant. Jag tänkte först att nackdelen med en målning som dikt är att alla läsare “läser in” olika saker i den, så det finns inget konsensus om vad dikten handlar om… men faktiskt så är det ju precis så det är även med traditionella skrivna dikter. Eller text öht. Mycket spännande projekt verkar det i a f som, och målningar av husen är vackra. De framstår som ledsen och lite trötta för mig. Jag önskar samtliga involverade i projektet lycka till samt hoppas förstås att det inbringar pengar till hemlösa som syftet avser.

    • Tack så mycket Evelina! Både jag och de andra inblandade är väldigt nöjda med det första resultatet; om än att vi nu är lite utarbetade av det höga tempot som alltid följer dagarna precis runt ett boksläpp. Nu hoppas vi på ett gensvar från våra läsare. Att fler tar sig råd att kanske inhandla en av Håkans utomordentliga affischer. Eller möjligen något av det andra kringmaterialet vi funderar på.
      Tack så mycket för dina fina ord och att du väljer att interagera med dem istället för att sitta tyst. Det är det högt uttalade ordet som förändrar världen. Inte den tysta näven i fickan.

Say something!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.