Tips till den som arbetar vid skrivbord

Så många bra tips på hur en ska arbeta hemifrån. Eller snarare i hemmet. Här kommer några tips från mig:

Sov dåligt. Gärna för lite så du blir trött på eftermiddagen och somnar sittande på en stol.

Ät för mycket och för sällan. Ha ost och bröd till all mat och varva med kaffe och cigaretter — särskilt om du redan har lite ont i lungorna.

Borsta tänderna på kvällen, eftersom du ändå alltid har munnen full av kaffe och tobaksrök så gör det ingen skillnad att borsta dem på morgonen. Att du tappar tänderna är bara ett symptom på det kapitalistiska samhällets stress.

Sitt inte stilla. Ha en obekväm och oergonomisk stol så att du inte blir försoffad under arbetets gång. Res dig upp ofta. Rök inte vid skrivbordet. Promenader är tillåtet men bara de dagar du planerar att duscha.

Duscha inte varje dag. Tänk på miljön.

Gör ständiga avbrott i arbetet för att dammsuga, diska och byta i tvättmaskinen. Om du bara stirrar på dina ord kommer du att skriva för många. Ju fler ord desto sämre text.

Arbeta bara en handfull timmar dagligen. Annars betyder tiden för lite.

Byt ut alla ord som är dåliga mot ord som är bra. En synonym är inte en exakt överensstämmelse.

Tänk på att språk är ett begränsat verktyg som bara med nöd och näppe kan användas till att göra sig förstådd. Använd hellre språket till konsten än för att tjafsa i kvällspressen.

Ta betalt för allt som andra också tjänar pengar på.

Ta paus innan omständigheterna tvingar dig till det. Och glöm inte att fylla på med andras språk under arbetets gång. Ord är en finit resurs.

Glöm inte att låta det som driver dig genomsyra alla beslut du tar — kompromisser är aldrig tillåtna.

Say something!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.